Beeldatelier Derde graad (volwassenen)

Beeldatelier voor volwassenen, elke donderdagvoormiddag in Wijnegem.

Hier kiest men voor een brede artistieke verdieping in de beeldende kunsten.

Over dit beeldtraject

Volwassenen (+18) zijn welkom in het beeldatelier, instappen kan op elke leeftijd en er is geen voorkennis vereist. Hier kiest men voor een brede artistieke verdieping in de beeldende kunsten.

In dit oriëntatie-atelier word je creatief uitgedaagd om met verschillende materialen en technieken te experimenteren en te ontdekken hoe je jouw innerlijke belevingswereld kan uitdrukken.
Soms vertrekken we daarvoor vanuit hun waarneming, vanuit verbeelding, of vanuit het werk van een kunstenaar, wiens studie als een uitnodiging beschouwd kan worden om een persoonlijk onderzoek uit te bouwen. Inhoudelijk wordt er dieper gegraven, je maakt kennis met het analyseren en conceptualiseren van onderwerpen en leert hoe die omgezet worden naar een gekozen techniek en resulteren in een beeld.

Er wordt geëxperimenteerd met verschillende grafische technieken, zoals lino, etsen, monoprint, kartondruk, etc. Je kan je verdiepen in een waaier van tekentechnieken, zoals pastel, inkt, houtskool, potlood, balpen, pen en Oostindische inkt, etc. Ook schildertechnieken komen uitvoerig aan bod, aquarel, ecoline, inkten, gouache, acrylverf, notenbister,... Je gaat aan de slag met driedimensionale technieken, zoals boetseren met klei, hout, papier-maché, gips en assemblage, etc. Je ontdekt mixed media technieken, collage, stop motion, digitale beeldbewerking, de basis van animatietechnieken, fotografie en andere experimentele technieken…

Naarmate de progressie van de leerling het toelaat, is er steeds meer ruimte voor individuele invulling naar bv keuze van technieken of thema’s.
Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel