Beeldatelier Derde graad (12-17 jaar)

Ben je tussen 12 en 18? Kom dan naar ons beeldatelier jongeren op zaterdagvoormiddag in Wijnegem.

Zowel voor nieuwe leerlingen als leerlingen die doorstromen uit de tweede graad.

Over dit beeldtraject

Jongeren vanaf 12 tot 17 (1ste tot 6de middelbaar) zijn welkom in het beeldatelier, instappen kan op elke leeftijd. Hier kiezen de jongeren voor een brede artistieke verdieping in de beeldende kunsten. Hun creativiteit wordt verder gestimuleerd en ontwikkeld vanuit hun leefwereld en met aandacht voor verschillende aspecten van de beeldende kunst, beeldentaal en kunstenaars.

De leerlingen worden creatief uitgedaagd om met verschillende materialen en technieken te experimenteren en te ontdekken hoe zij hun innerlijke belevingswereld liefst uitdrukken, vanuit een individuele alsook een collectieve benadering.
Soms vertrekken we daarvoor vanuit hun waarneming, vanuit hun verbeelding, of vanuit het werk van een kunstenaar. Inhoudelijk wordt er dieper gegraven, ze maken kennis met het analyseren en conceptualiseren van onderwerpen en leren hoe die omgezet worden naar een gekozen techniek en resulteren in een beeld.

Ze experimenteren met verschillende grafische technieken, zoals lino, etsen, monoprint, kartondruk, etc. Ze verdiepen zich in een waaier van tekentechnieken, zoals pastel, inkt, houtskool, potlood, balpen, pen en Oostindische inkt, etc. Ook schildertechnieken komen uitvoerig aan bod, aquarel, ecoline, inkten, gouache, acrylverf, notenbister,... Ze gaan aan de slag met driedimensionale technieken, zoals boetseren met klei, hout, papier-maché, gips en assemblage, etc. Ze ontdekken mixed media technieken, collage, stop motion, digitale beeldbewerking, de basis van animatietechnieken en andere experimentele technieken…

Naarmate de progressie van de leerling het toelaat, is er steeds meer ruimte voor creatieve inbreng en individuele invulling naar bv keuze van technieken of thema’s.
Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!
©2024 Academie Wijnegem - Schilde - Zoersel